Sidor

måndag 8 mars 2010

Palmer & Co Brut. Bröllopsdag, på rätt dag..


Kan man njuta av något i förväg, ja varför inte? Det är min och lyckligtvis även min kärestas filosofi här i livet. En romantisk helg för att fira vår bröllopsdag skedde någon månad för tidigt, julklapparna öppnas några dagar före julafton för att nämna några av de händelser som gör att vi säkerligen inte platsar i återhållsamhetens Hall of Fame. Men vem vill å andra sidan hamna där, nu får vi istället tillfälle att fira speciella händelser två gånger om än gärna fler. Det ljuvliga är ändå att få fira det med den absolut bästa jag kan önska, nämligen min kära fru.

Idag har vi formelt varit lagligt vigda i två år, två år kantad av speciella händelser, mindre speciella händelser, vardagliga händelser och rent av en och annan katastrof. Men inget som vi inte klarar av, eller?

Hur firar vi då detta? Champagne! Halvflaska bubbel beställt, källaren levererar ett stycke kooperativ producerad gyllengul blandning bestående av 59 % pinot noir och 41 % chardonnay. Palmer & Co är ett kooperativ bestående av 310 odlande medlemmar som tillsammans äger 450 ha. Palmer & Co Brut kan fås i halv, hel, Jeroboam (3 liter) och Methuselah (6 liter), men ikväll så det det 375 ml som gäller.

Doften är återhållen, faktiskt något anonym men med fräsh sprits. Lite äpplen, ett stänk citron och lite champinjoner kan jag få fatt i innan bubblorna försvinner och lukten likaså. Smaken är ung, fräsh med en återhållen frukt där doften går igen. Avslutet är en aning beskt och eftersmaken är kort med lite av äppligheten samt en citrus känning. Om jag ska bedöma vinet är det helt klart en besvikelse, hade förväntat mig mer av allt faktiskt. Men som en guldkantad vardagskvällsdricka är det försvinnande läskande och det var länge sedan jag sörjde de sista dropparna som denna afton. Kan trots min besvikelse tänka mig att köpa detta igen bara för att få en förnimmelse av kvällens härliga, om än trötta stämning.

Tills nästa gång. Det dricks alldeles för lite bubbel...

Ps. Ja just ja höll på att glömma, detta är det 99:onde dryckesinlägget. Ska vi säga hundra jämnt och grattis till mig själv? Ja det gör vi, och tack alla ni som läser och kommenterar ni förgyller också min vardag.  Ds

2 kommentarer:

  1. Stort grattis! Vi ser fram emot nästa 100! :-)

    SvaraRadera
  2. Haha, kan hålla med om att det har blivit lite inflation i 100. Lovar att det inte kommer på tal igen ;). Tack i vilket fall. Alltid roligt att få fira..

    SvaraRadera