Sidor

onsdag 9 december 2009

Caol Ila 18 yo. Whisky, bara whisky..


Doften är riktigt lovande, söt, lite fruktig med en härligt inslingrande touch av rök, Rätt fram med många nyanser utan att bli framfusig. Så här vill jag att den lätta rökiga sidan ska dofta. Det märks att Caol Ila har fått ett minimum av 18 år dofterna känns integrerade och ger ett klart helhetsintryck. Stilla förväntan, ni vet när ni inte riktigt kommer er för att smaka för att doften är så härlig. Men tillslut tar nyfikenheten överhanden. Jag har druckit detta vid ett flertal tillfällen tidigare och verkligen sparat på de kvarvarande dropparna. Flaskan har nu levt sitt sällsamma liv längst bak i skåpet tillräckligt länge för att en ny påhällsning var på sin plats. Men vad har hänt? I munnen känns det först tunt och lent jag får vänta på att vätskan ska förflytta sig en bit in svalget innan jag känner lite av det doften lovar. Efterhand tar en lätt rök över för att övergå i en ganska lång men ändå tunn eftersmak av mer rök och lite fat.

Minns jag så fel? Har mina smakpreferenser förändrats så drastiskt? Kan det ha blivit dåligt av att stå öppen? Frågorna hopar sig i samma takt som vätskan försvinner ur glaset. Jo det är fortfarande drickbart men har tappat många placeringar på den inofficiella Svenssonska top 10 lista där den tidigare hade en given topplacering.

Tills nästa gång. Sörjer inte att denna är slut på SB, men det kanske du gör?...

2 kommentarer:

  1. wirre tappar i smak ju mer luft det är i flaskan. Som med vin, om man sparar en skvätt i en vinflaska tappar det fort i smak men häller man över till en ny mindre flaska så det inte blir så mycket luft håller vinet lätt en vecka, lite samma sak är det med spritdrycker, ju mindre (eller ju mer luft)det är kvar i flaskan så tappar wirren fort smak, så har du öppnat en flaska whiskey och börjat komma ner till halvfull nivå är det bättre att dricka upp den så fort som möjligt. /J

    SvaraRadera
  2. Sant, det kan nog vara vad som har hänt denna flaska. Konstigt att doften var så inbjudande. Annars är det en skön filosofi att leva efter, all whisky ska drickas upp så fort som möjligt :)..

    Mvh David

    SvaraRadera