Sidor

lördag 16 maj 2009

Crociani Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2005. Början på den Italienska resan..

Det var utlovat en Italiensk afton men min syster med familj kunde inte medverka så det blev en försmak av Italien istället. Med hem i familjens resväskan var bland annat ett Riserva vin från Montepulciano gjort på mestadels Prugnolo Gentile (det inhemska namnet på Sangiovese). Vinet är ett DOCG från firman Crociani som lagrats tre år med det sista halvåret på flaska. Vinet var ljust nästan lite transparent röd. Doften var lite slutet rödfruktig, med en viss sötma. Sötman och den röda frukten återgick i smaken där det stack ut lite rotfrukter och solmogna tomater. Ett klart drickfärdigt vin med knappa tanniner och en ganska kort eftersmak. Till den grillade fläskkarén och de ugnsstekta tillbehören utgjorde vinet ett trevligt sällskap. Det ska bli intressant att få ta del av de andra okända flaskorna.

Det är väldigt trevligt att få smaka och ta del av något annat än vad SB kan erbjuda jag tror dock inte att vi idag kommer i närheten av den känsla som var när vinet smakades på plats hos producenten i Italien. Det är med drömmande tankar jag ser mig själv kunna göra liknanade resor i framtiden.

Tills nästa gång. Den Italienska resan fortsätter...

Ps. Har fått ett tillskott till källaren av ovan nämnda producent, ska bli intressant att se vad de kan erbjuda i framtiden. Enligt producenten kan dessa lagras 10-15 år till. Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar