Sidor

torsdag 21 maj 2009

El Emperador Cab Carm 2007. Inspirationen tryter..

Vininspirationen tryter, vet inte vad det beror på men det känns inte direkt lustfyllt just nu. En av anledningarna kan var den begynnande sommarkänslan som infunnit sig. Min stora passion till rött mustigt vin kommer i skymundan samtidigt som det helt enkelt finns annat i livet som tar större plats just nu.

Faktum kvarstår dock, drycken vin är väldigt trevligt oavsett om det ska analyseras eller ej. Drack budget Rosen Puychéric 2008, lätt jäst saft och en fortsatt övertygelse om att Rose inte är något för mig.

Efter dagens kropsliga slit som innebar en början av transformationen altan till utefrum fick vi ett infall att dricka vin till dagens grillade fläskkött. Gick ut till föräldrarnas lilla skrubb och hittade, El Emperador Cabarnet Carmenere 2007 (Finns ej på SB). Flaskan är en rest av en bekants Tysklandsresa. Vinet är ungt, fruktigt, kryddigt med lite spretighet och och inte en tillstymelse av tanniner. Till det grillade köttet funkar det men inte så mycket mer. Lättdrucket utan potential att bli så mycket mer. Ett dussin vin som inte lämnar så stort intryck. Ne inspirationen frodas inte av ovan nämnda vin men det dödas heller inte. På lördag är det utlovat Italienskt med några spännande drycker, hoppas att inspirationen kommer tillbaka.

Tills nästa gång. Billigt, lättdrucket, lättillgängligt är inte att förakta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar