Sidor

torsdag 9 oktober 2014

Drappier Brut Nature Pinot Noir Zero Dosage..


För 359 spänn kan det ha varit den intressantaste nya bekantskap som gjordes på Champagnedagen för några månader sedan. En dag jag tydligen inte delgett trots dess tydliga spår i form av nya bubblande bekantskaper och onda tandhalsar. Aja vi får väl se, det kanske dyker upp något.

Hursom, några flaskor inhandlades som följd och en sammanfallande födelsedag och gräsänklingskväll senare poppas korken på Drappier Brut Nature Pinot Noir Zero Dosage (nr 77236, 359 kr)

Precis lika härlig som jag minns den, doften är fräsch med en lätt nötighet, åt det medelfylliga hållet,gulröda äpplen, mineralkrita och en kittlande nerv. I munnen är det torrt, kompromisslös utan att vara varken ben eller munknäckande. Det är friskt, sjungande syra men redan från start finns det tyngd, något som bara tilltar med tid. Det här gör säkert inte ont att spara några/något och lyckas jag hör jag av mig.

Tills nästa gång. Får se vad frun säger imorgon...

Pst. Tydligen blev det här inlägg 600, ytterligare en anledning att fira!

6 kommentarer:

 1. Härligt! Jo, Drappier var ju en mycket intressant station på Champagnedagen och där kunde man stå länge... Stort grattis förresten! :-) Själv sparar jag Syrah Naturea till imorgon - lever på toskanska rester idag. Ha det fint! /Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo mycket, Tack!! Du är som sagt inne i ett stim, kul, ska bli intressant att höra vad du har att säga om Naturean. Detsamma /D

   Radera
 2. Hej! Brukar titta in hos dig ibland, men har nog aldrig lämnat något avtryck. Du tar fina bilder! Och visst förtjänar Drappier beröm!

  M v h,
  Martin

  http://champagne-bloggen.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Martin, roligt med en kommentar! Också roligt att hitta till din sida, förstår inte hur jag kunnat missa den..

   För mig som är relativ nybörjare på champagne är det extra spännande, säg, du har inte några bra tips på ekologisk/biodynamisk champagne som man bara "måste" testa.

   Tack på förhand

   Mvh David

   Radera
  2. Hej igen!

   Mina egna husgudar inom detta område är Selosse, Léclapart, Agrapart och Egly-Ouriet, men dessa har du säkert redan koll på!? Andra favoriter är Vilmart, Laherte Frères och Françoise Bedel.

   Se även här: http://champagne-bloggen.blogspot.se/search/label/ekologiskt

   Radera
  3. Tusen tack, hade inte koll på att Vilmart kör ekologiskt. Riktigt roligt eftersom det är något av en personlig favorit. De andra har jag koll på men inte testat så mycket av. Tack igen för tipsen, ska kolla vidare på bloggen.

   /David

   Radera