Sidor

lördag 25 maj 2013

Berlucchi '61 Brut. Nu fattas det brädor..

'61 Brut, bubbel från Franciacorta
Producent, Berlucchi
Några kalla dagar och tjong så slog solen på charmen och värmen kom som ett efterlängtat brev. Ungarna blir sådär somrigt solmosiga på kinderna och snickarglädjen infinner sig igen. Ploff, lite bubbel senare är sommarlovet skrämmande nära.

Berlucchi '61 Brut (nr 77864, 199 kr) har en lätt citrus/äpple betonad doft, lite krutrök och musselskal ökar på personligheten. I munnen möts man av en bred skön mousse, fräscht, med bra bett i syran, gula äpplen och desto mer citrus. Lättsamt men med aningen hård karaktär i dagsläget, skulle nog inte må dåligt av lite avrundning i källaren. Men det är klart med lite snurr och stigande temp funkar det helfint att sippa redan nu. Lång citrusgrapesur eftersmak med ett stänk hav.

Klockrent sätt att välkomna sommaren på, bubblande från Franciacorta fick jag upp ögonen för när allas vår yrkesgrävande winelover Magnus gjorde ett personligt nedslag i området. Det var ett tag sedan och helt ärligt föll det lite i glömska. När det sedan damp ner en notis i den elektroniska brevlådan blev suget för stort. Sagt och gjort, ploff, sniff, snurr och klunk. Enkelt, okomplicerat men tillräckligt spännande för att slå de enklaste champagnerna på fingrarna.

Zalto Universal
Tills nästa gång. Vilken härlig dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar