Undrar om det bara är jag, har inget direkt motivation att laga något spännande i påsk. Antagligen hänger det ihop med att vi mestadels är bortbjudna men ändå. Äsch, lika bra att göra det enkelt för sig mellan allt turnerande, ta fram en redig flaska vin, stek på några skivor entrecote och njut.
Det här är precis vad som behövs för att dra upp mungiporna till öronen. En härlig fyllig intagande doft, svarta vinbär, mörka bär, lite jord, aningen rostade fat och allt insvept i en homogen småeterisk slöja, Riktigt mycket kraft kvar i den här doften och på intet sätt vare sig trött eller särskilt mogen. I munnen beter det sig exemplariskt, slankt men fylligt, mustigt men med pigg följsam frukt, en väl avvägd dos fat och precis på mognandets rand. En dryck som fungerar att ta i små kontemplativa sippar men funkar ännu bättre i lite större slösaktigare klunkar tillsammans med en lika slösaktig tugga kött. Mmmm, eftersmaken klingar av ganska snabbt, men på intet sätt snörpligt utan snarare ekstramt med en fin skjuss frukt. (89-90p)
|
Påskägg, vuxenvarianten |
Tills nästa gång. Glad påsk på er allihop..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar