Sidor

fredag 16 december 2011

Concannon Conservancy Cabernet Sauvignon 2008. Krupp, falsk eller inte, hursom inget att leka med..

Ta en titt på flaskan, alltså över etiketten
Fyra solar, eller var det fem? Ska helt ärligt säga att jag inte har stenkoll, om det beror på brist på tv eller intresse av morgonsoffans hejdukar låter jag vara osagt. Fakta kvarstår, en trevlig kontakt på mitt lokala bolag satt detta i näven på mig med orden: - du som gillar lite "dyrare" viner prova detta. Ja vad säger man? Klart jag ska prova, bävande går jag till kassan totalt ovetande om vad jag har i näven förutom att just Bengan gett det högt betyg. Borde inte vara allt för "dyrt" men å andra sidan är jag beredd att testa det mesta, åtminstone en gång. Nitti pickadoller klockar det in på och flaskorna från Roagna rodnar lätt bredvid, tur att jag lät några blandade lagers slå följe annars hade korgen sett osedvanligt snedvriden ut.

Vad är det då jag har fått med mig hem? Oktobernyhet som således ska finnas på SBs hyllor åtminstone ett år. Concannon Conservancy Cabernet Sauvignon 2008 (nr 6705, 90 kr) finns på de flesta bolag i vårt avlånga land, frågan är vad som finns i den något överprydda flaskan.

Doften är medelfyllig med gott om mörka plommon, mogna svarta vinbär, lite körsbär, vitpeppar, lite tobak och över allt ligger en riktigt inbjudande vibb av nya världen. Jorå det finns en del vanlij men inte på något sätt jolmig.

Smaken är också medelfyllig, ett runt anslag inleder sedan stramas det upp med en icke märkbar men balanserad syra, ung mogen frukt som spelar med finfint med lite mörkare fattoner. Inte klummpigt på något sätt utan bara fylligt, följdsamt och smått inställsamt. Avslutet stramars upp och blir bra torrt utan att för den delen yttra någon annan tannin känning.

Eftersmaken är bra lång, fruktigt, smått saftig med bibehållen karaktär från smaken. (87-88p)

Ibland är det roligt att bli överraskad. Ett druvtypiskt vin med en trevlig röndör men ändå en slankare framtoning. Passar utmärkt som det är eller till något lättare kött alternativ alternativt en mildare hårdost. En klar rekommendation och fyra tummar upp. Eller var det solar??

Tills nästa gång. Nu är klapparna klar, hur går det för er??...

3 kommentarer:

 1. Några avklarade, några kvar! Temat i år är tunnt! :-)

  SvaraRadera
 2. Håller inte med alls. Syltigt sött och sliskigt onyanserat, om du frågar mig. Som vilket billigt rödtjut som helst. Verkar vara denna typ av rödvin som går hem i svenska folkhemmet dock - och systemetfolket rekommenderar de fruktiga vinerna friskt. Jag älskar vin, men om kvaliteten är som som denna åker det ut i vasken. Usch och tvi och usch igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj det var ord och inga visor. Håller med om att det möjligen inte är det bästa som finns men så illa upplevde jag som sagt inte att det var.

   Av ren nyfikenhet, vad tycker du är bra??

   Mvh David

   Radera