Plogbladet får gott vila |
Annars har det blivit en del lergrytekok, pepparkakor, köttbullsmackor och annat som passar extra bra i mörka tider av väntan. Ravenswood Zinfandel Lodi 2007 ( 2008 kostar lite mer än en hundring, här eller här) har jag också lyckats klämma in.
Inte än va? |
Munkänslan är absolut åt det fylligare hållet, mogen mörk fruk formligen forsar fram och syra får arbeta på bra för att balanserar upp. Uttrycket är följsamt, runt, nästan lent med frukt och fat som främsta attribut, i sluttampen kommer en aning alkoholkänning och något som skulle kunna liknas med en gnutta skal eller kärnbeska som stramar upp en aning. Annars är det inte en tannin så långt tungan kan nå.
Eftersmaken är lång med mer barr av något slag, rund frukt och en viss torrhet. (86-87p)
Detta är inget som jag dricker i vanliga fall men samtidigt är det på inga sätt dåligt. Det kommer inte upp till Seghesios mer uttrycksfulla zin utan landar mer i mellanlandet lagom. Till allehanda husmanskostliknande rätter med lite söta inslag som lingonsylt eller gelé passar det utmärkt. Till köttfärslimpa, brunsås och potäter var det bra, faktiskt gjorde sig riktigt bra till pepparkakan med hårdost också. Kvällens kombo var däremot, något otippat, köttbullemacka med rötbetssallad.
Tills nästa gång. Biljetter bokade, inga sjuka barn, nu är det bara att vänta...
Mmm Ravenswood. Min zin-favorit efter Ridge. Lagras himla snyggt också
SvaraRaderaAsså, roligt att höra. Antar då också att du provat något över basnivå, eller är det basen du snackar om?
SvaraRaderaBtw, förstår inte varför jag inte lagt till dig i listan tidigare. Misstag korrigerat ;)..
Vinter's blend tycker jag inte har varit något vidare på många år. Ett eller ett par snäpp upp däremot händer det grejor
SvaraRadera