Sidor

måndag 17 april 2017

Château Rollan de By 2009

Ömsom vin, ömsom vatten. Eller snarare ömsom hagel, ömsom sol. Det är tur att man är en inbiten grillare annars kanske man hade fallit till föga och stekt köttet, fy skam. Efter några dagars allmän frossa var tanken att den sista dagen av ledighet skulle ha dragen av en viss asketism. Men ännu en gång, skam den som ger sig. Soja- och honungsmarinernad karré på grillen, skogschampisar, filé bakad i parmesan, hasselback i ugnen och slösaktiga mängder stekt lök och kål. Lika bra att plocka fram en bättre Cru Bourgeois ur källaren. Château Rollan de By 2009 torde göra jobbet. Precis när jag skulle smutta på de första dropparna i solen framför grillen slog haglet till.

Bibehållen fräschör men med framkrypande förmultnad, komplexitet och en kyss från faten. Det här är gott, direkt, okomplicerat, välgjort och smask in i sidan njutbart. Till vårens, hmf vår och vår, första seriösare grill satt det såklart som en tjottablängare mellan lysmaskarna men på egen hand blir det kanske lite endimensionellt. Ingen brådska med nästa flaska.

Tills nästa gång. Ledigt till oledigt, som en raket...

2 kommentarer:

  1. Fantastiska bilder som vanligt! Har för mig att ha provat någon äldre Rollan som klarat sig bra.
    Ser fram emot onsdag...:-)

    SvaraRadera
  2. Stort tack Joakim! Ja det är ett habilt vin. Ska spara resterande flaskor så får vi se. Ja onsdag, vad är väl en bal på slottet ;) Ska bli supertrevligt att ses igen.

    SvaraRadera