Sidor

lördag 15 november 2014

Matildas i Gävle..


Det hör inte till vanligheterna att jag och frun svänger loss våra lurviga och beger oss till lokal. Så när det blir av gäller det att passa på, hotellnatt och bokat besök på Gävles kanske bästa restaurang, i alla fall om man ska tro ryktena.

Besviken? Knappast! Det här besöket gick direkt på lustcentrat för att senare etsa sig fast i minnesbanken. Varmt, välkomnande, familjärt, rustikt, vällagat, genomtänkt, bra prissatt och överjävligt gott. Bara att bege sig dit om ni är i närheten, själv längtar jag tills nästa besök.

Vi åt och drack följande:

N.V. Deutz Brut Classic, riktigt bra "standard" bubbel. Första gången jag smakade Deutz men inte sista.

1995 Chateau Sociando Mallet, en ynnest att kunna dricka färdiglagrad Bordå på restaurang för under tusenlappen, tack för det Robban! Helt perfekt drickmogen och som en smäck till kalvkinden.

Friterad spätta med senapssyrad selleri, dillmajonnäs, Kalixlöjrom och bränd palsternacka, fruns val, men gott så det förslog, klart man måste smaka en tugga eller två.

Brässerad gödkalvkind i mörk sky med inkokta rödbetor från Wij Trädgårdar, saltgurkscreme och svart australiensisk vintertryffel. Men mums, det här skulle jag kunna äta alla dagar i veckan. Vällagad "husman" med precisa smaker, tryffeln på moset gjorde inte heller ont.

Vår egen ostkaka med blåbärssylt och vispad grädde, så här ska ostkaka smaka, långt från de färdiga alternativen som trängs i kyldisken.

Ostar från Vilhelmdals Gårdsmejeri på Österlen. Serveras med fikon & nötkaramell, salta kex och krusbärsmarmelad. Krusbärsmarmeladen är hemmalagad och krusbären från "mammas" trädgård, bara det liksom.

Hela menyn och vinlistan hittar du här.

Tills nästa gång. Nu är det sopsväng på schemat...

4 kommentarer:

 1. Helt enig, Mathildas är riktigt bra, synd den inte är placerat i 08 ;-)...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, något ska vi väl ha på "landet" också ;)

   Radera
 2. Kul att läsa David! Man blir ju grymt sugen på att åka dit! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulf! Vi får väl planera in ett besök :)

   Radera