Sidor

måndag 26 maj 2014

Mystery bottle - Compliments rödtjutsUffe




C.H. Berres Erdener Treppchen Riesling Auslese 2010
En inte helt vanlig sms-konversation :

Jag: Det enda jag vet är att det inte är någon 71:a :)

    Uffe: Några gissningar

J: Riesling eller annan obskyr druva, 2005, Tyskland varm del eller sval del av nya världen. Nå?

    U: Du sejfar :)

Jag: Haha klart, men annars ingen aning. Är jag helt off?

    U: Nejdå, stryk obskyr druva så har di kommit sanningen närmare!

J: Så du menar att det inte är Scheurebe eller silvander :)

    U: Hihi! Nix!

J: Men inte bara riesling, eller?

    U: Silvaner heter det väl? ;)

    U: Jodå

    U: Men du vill ha in något fruktigare?

J: Så himla mkt tropisk frukt, för att inte tala om att det tog 3 dagar att vädra bort all bensin ;)

J: Det sista tyder dock på riesling i min bok

    U: Hahaha!

    U: Müsko med bensinen - det trodde jag inte

D: Förutom det är uttrycket väldigt intakt, gastkramande syra i slutet dock och simmigt sött innan. För att inte tala om supergott! :)

    U: Fullständigt ointegrerat då med andra ord! Härligt! :)

    U: Gastkramande ;)

    U: Jag provade en variant på 11:an på Vinordic och Holy Macaroni vilken syra!

J: And the winner is?

    U: Vet faktiskt inte!

J: Hahaha kommer du inte ihåg vad du gett bort;)

    U: Du är min spejare ;)

J: Äsch det här börjar bil absurt, lika bra att dra folien ;)

    U: Have fun! :)

Och ja, roligt är det minst sagt. Både att få blint samt något som jag i vanliga fall varken köper eller dricker särskilt ofta. C.H. Berres Erdener Treppchen Riesling Auslese 2010 var en riktigt charmig sötbomb, inte helt integrerat men öj vilken frödjefull dryck. Att den sedan håller någon vecka i kylskåpet och utvecklas åt helt rätt håll gör inte saken sämre. Som sagt, verkligen roligt att prova blint. Stort tack Ulf!

Tills nästa gång. Sweeet!...

2 kommentarer:

  1. Hahaha, underbart! :) intressant med den tropiska frukten, undra hur den blir med lite ålder. Och om det tog tre dagar att vädra ur dieseln nu, hur många dagar kommer det inte att krävas om tio år! Ha det gott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som sagt, någon vecka öppnad är den än mer läcker. Mer integrerad med bibehållen fräschör och hyfsad syra. 10, hm, den som lever får se ;) Detsamma!

      Radera