Sidor

onsdag 31 augusti 2011

Tre av fyra näsor är klart underkända..

Dagisstartsförkylningen kom som en stormvind och håller sig enträget kvar. Lägg till att jag sitter och väntar på ett nytt kamerahus och frustrationen är total. Annars går det överraskande fort att komma in i vardagsmode, vad nu det är? Tror att dagis och jobb är två väsentliga beståndsdelar.

På grund av bristfälliga sinnen kommer en kortfattad och ytterst tvivelaktig bild av vad som slunkit ner den senaste tiden..

Känns faktiskt inte helt fel med sauvignon blanc.
Stoneleigh Sauvignon Blanc 2009 (nr 6311, 99 kr) dracks egentligen innan förkylningstid men fick ingen direkt plats, len, fyllig men ändå pigg och läskande fruktig. Ett riktigt trevligt sommarvin som inte är helt fel på egenhand.

Drickfärdigt vin är klart bäst. 
Rioja är gott och mogen rioja är nog ännu godare. Rioja Bordón Reserva 2003 (nr 2726, 89 kr) köptes för n något år sedan och ok det är inga stora grejjor men mogen, småskitig och lättsamt. Helt perfekt till en inte allt för smakrik köttanrättning.

Ja, jag vet, köp Bea och jag har inte ens skam att skämmas.
Största fyller tre, var tar tiden vägen? Stort grattis och föräldrar och syskon på plats, mina och Ls alltså, varför inte lite mat. Och jo, lite vin till. Polizianos VNdM 2005 gjorde förtjänstfullt sällskap, med en mörk och mogen gestaltning. Var piggare än förra flaskan och även om ekbehandlingen inte är särslit varsam var den riktigt trevlig. Sällskapet njöt i fulla drag.

Sist men inte minst fyra år gammal holländsk ost tillsammans med halflaska Bandol från 2003. Ingen kamera, ingen bild. Men smakerna var mogna men i perfekt fas. Fasiken va gott det är med gammal, förlåt mogen, mat och dryck.

Tills nästa gång. Hur kan man inte ha en fungerande kundtjänst...

14 kommentarer:

 1. Hmm, slog vi inte vad någonstans om det där kamerahuset? :)

  SvaraRadera
 2. Haha, jo det kan nog stämma. Om bara det förbenade huset kunde komma så jag får klämma lite på det :)

  SvaraRadera
 3. 7d, känns som den bästa kompromissen just nu. Även om fullformat lockar fett, känns inte som att barnen blir mindre rörliga och då kan nog 8 pics/s vara nice.

  SvaraRadera
 4. What!?!? 7d, vi som trodde att du skulle komma till dina senses och gå över till the N-word! ;-) Krya på er!

  Stoneleis savvie, visst är den god?

  SvaraRadera
 5. Uha, inte kan man gå över till "the N side" ;)..

  Jo den e riktigt fin. Blir till att utforska fler Savvies nästa sommar, nu får det bli mustigt rött igen.

  Själv? Hur e läget?

  SvaraRadera
 6. När fan bled Canon 7D en kompromiss? Dessutom som farsa? Haha endel har det bra :-)

  Poliziano har jag ett gäng på gräddning. Dock 06or samt 07or. Gillar.

  P.

  SvaraRadera
 7. Aha! Det är det bästa med hösten och vintern: Efter att du skottat mer än din beskärda del snö så du kan helt legitimt konsumera kopiösa mängder rött! Fast på ett bra sätt. :-)

  Allt bara bra annars. Nytt jobb! :-D Just nu sliter jag dock med bilderna, Sisyfosstyle...

  SvaraRadera
 8. Haha, ja jag kände hur fel det lät när jag skrev kompromiss. Men jo, mycket vill ha mer ;)..

  Jasså, jag trodde att Poliziano var lite för ekbakat för din smak P. ;)

  Schyrre med nytt jobb, får ta ett telefonsnack snart hör jag.. Bilder, bilder och mera bilder. Tänk att det aldrig tar slut..:)

  SvaraRadera
 9. Näverendingstory! Tack! Det får vi göra! :-)

  SvaraRadera
 10. Fan säg inte så där :). Jag har inte druckit av 07an sen den kom släpptes (snart 1 år sen eller?). Är lite skeptisk till att stoppa undan viner då jag märker att mina preferenser rör sig snabbare än viner mognar samt att jag gillar så att utforska nytt.... Lagring är för gubbar, aigh?

  Själv köpte jag ett Canon EF 50/1.8II för 900 spänn. Helt enormt roliga 900kr det vill jag lova. Rekommenderas.

  P.

  SvaraRadera
 11. Haha, vist är det härligt när någon kommer och rör till det :).. Och jo, det är minst sagt lite småvanskligt när preferenserna rör sig hela tiden.
  Angående lagring, så är jag nog en gubbe :) Men jag håller med om att lusten att upptäcka är lite för stort för plånbok och utrymme.

  Canons 50/1.8 är grym valuta för pengarna. Det objektiv som verkligen fick igång mitt intresse. Mitt börjar dock tappa lite i vigör, trist när man måste uppdatera. Blir så mycket dyrare. :)

  SvaraRadera
 12. Antar att du ligger på mage och leker med kameran, fotar allt möjligt i konstiga vinklar och med spänd förväntan laddar in bilderna i datorn :)

  Ahh.. happy times!

  SvaraRadera
 13. Haha, I wish. Men nu så har huset anlänt.. Bara ner och krypa..

  Indeed happy times!! ;)

  SvaraRadera