Sidor

söndag 29 september 2013

Hantverksmässigt snabb ragu. Höst, burr..

Allt som behövs för en lyckad måltid
Korv, mm, korvhantverk, mmmm
Klart!
Ojojoj vilken tid det tar, att plugga alltså. Ambitionsnivå låg, men plötsligt sitter man där med inkludering, historiska perspektiv, klassificeringar och bom! så är jag fast. Skadat, jo tack, jobbigt, en del, lärorikt, massor. Ska bli intressant att se vart det tar vägen. Annars är tid en bristvara, denna månads tidsreserv togs av Italienresan, lägg till annat krimskrams, där sova tyvärr inte ingår, och jag kan lugnt konstatera, igen, att det finns för få timmar på dygnet.Vad som däremot inte tar vägen någonstans förutom snett nedåt är vinintresset, som ligger på en rekordlåg nivå för tillfället. Inte sagt att det inte dricks en del men lusten att analysera, fota och återge upplevelserna är på sparlåga.  Hursom, äta bör man annars.., det gör man i vilket fall lika bra att äta gott när man ändå är i livet.

Snabbt och gott, det är en slogan som passar in som en fläskläpp på vårt liv just nu. Snabbt, gott och redigt bra om man ska vara petig. Hur ska man annars beskriva den grymma pastan Orecchiette från Apuliens smak, Salemipinas färdiga tomatsås från Gattimondo, Korvhantverks korv smaksatt med rostad vitlök med citron och chili toppat med 30 månaders bergsparmesan DOP, också från Gattimondo? Kan det bli annat än ruggigt gott???  Ta ur och stek på innehållet i korven, tillsätt tomatsås och lite extra hela tomater. Koka pasta, häll på ragu och ös på med parmesan. Så enkelt, så gott.

Och tack! Freddo som bjöd på denna festmåltid, nog för att jag fick laga själv men fort gick det.

Tills nästa gång. Keramikfilter, kan det va nåt?...

Pst. Freddo, du får gärna fylla på med vart man kan hittad dessa godbitar, antar att det krävs en storstadsresa snart igen.

4 kommentarer: