Sidor

fredag 2 juli 2010

Keller Riesling Trocken 2009. Avledningsmanöver..

Förutom att ha reflexer som catwoman, styrka i höger armen som stålmannen och snabba ben som snurresprätt har jag märkt att det är till sin fördel att träna upp avledningsförmågan. En konstart som tar lång tid att förfina, samtidigt som barnet ska vilja bör sysslan ha ett egensyfte för mig. Aningen djävulusiskt men ack så användbart för att hinna göra annat än läsa, rita och gå till lekparken. Idag fottade vi..

Som jag nämnt tidigare har jag upptäckt nätshoppingens tjusning. Ta ett brett utbud till ett bra pris och släng på lite rabatt om det inte var nog så får du det levererat till dörren och slipper snorkiga kassörskor samt inget köande. To good to be true..

I förra försändelsen kom en enklare variant från en producent som bjöd på en av mina bästa vitvinsupplevelser. Klaus-Peter Keller gör nuförtiden mestadels torra varianter, ingen sorg över det om man för det första aldrig har provat någon halvtorr variant samtidigt som de torra smakar som de gör.

Instegsrieslingen Keller Riesling trocken 2009 (75 dkk från Atomwine) doftar ungjästigt, näst inpå lite ölkänning. Annars är det en väldigt fruktdriven doft, ganska öppen för att vara så ung med gula äpplen, persika och en ganska tydlig grapekrydda. Härligt, ungt och lovande med en underliggande rökighet samt en ton av sten.

Smaken är fantastiskt ren, - som att dricka ur en fjällbäck utbrister någon. Spritsigt med en kittlande känsla. Annars ganska blyg smak men med en balanserad om än markerad syra. Frukten kommer i dagsläget i andra hand där gula äpplen samsas med en avslutande grapekrydda.

Eftersmaken är ganska blyg men sitter i ett bra tag och ger en härlig välbehagskännsla.

Sammantaget ett mycket gott, balanserat om än något blygt i dagsläget. Ska bli mer än intressant att prova Kellers "von der Fels 09:a" som också följde med i lådan från Ups.

Tills nästa gång. Hoppas att alla Tyska 09:or motsvarar förväntnigarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar