Sidor

lördag 13 februari 2010

I sjukdomens tecken..

Domnande bihålor och trytande livsanda, en riktig karlförkylning. Ingen idée att stoppa näsan i glaset istället blir det ett utslitande av näsdukar och tappra försök att överleva ett veritabelt h-vete. Ne kanske inte riktigt så illa men nästan. Desto mer tid för kontemplation och vinlande funderingar.

Först vill jag ta tillfället i akt och rekommendera ytterliggare ett alkoholfritt alternativ. Kiviks Gravenstein (nr 95769, 33 kr), luktar och smakar riktigt rikligt av hm..jo äpplen. Den gularöda mogna sorten. Kanske lite sött men med en frisk syra som gör att man tar en sipp till och en till och en till. Servera väl kyld och du har en mumsig mustig dryck för allas gommar.

Härnäst har jag en fundering, la precis en beställning på ett tolvpack tyskt halvtorrt. Närmare bestämt 2007 Bernkastel-Kueser Kardinalsberg Riesling Auslese från Weingut Anton Zimmermann. Är det någon som har smakat? Producent, vingårdsläge, mognadsgrad, årtal jag är idel öra?

Och slutligen, en vecka kvar. Hoppas att mina lukt och smaksinnen har återhämtat sig. Annars blir det som det gamla uttrycket beskriver där svinnet går till pärlorna. Eller hur det nu va.. Vad som väntar? Vita tyskar, och då snackar jag inte om turistsäsongen utan den flytande varianten från Mosel.

Tills nästa gång. Du skall hafva förtröstan...

4 kommentarer:

  1. Tack för omtanken, känner mig mer och mer levande för varje dag ;)

    SvaraRadera
  2. Vilken vacker bild... Det känns bra att ha en hel låda...

    SvaraRadera
  3. Tack, ja vist är det en härlig känsla :). Det känns lite osäkert att köpa en låda osett. Men ibland är det värt det..

    SvaraRadera