Sidor

tisdag 6 januari 2015

BattenfeldSpanier Frauenberg Riesling GG 2013..


Vilket vin! Först tillknäppt, aristokratiskt med mer mineral, syra och underliggande komplexitet än frukt. Två dagar senare har det blommat ut, den som väntar på något gott, vidöppen rieslingtypisk doft med sval tropisk frukt, citrus och ett stenrös i bakgrunden. Smaken är fokuserad utan att bli allt för knivvass, frukten är åt det topiska hållet men stringent. I munnen kommer uttrycket smygandes, först ganska generös, aningen ihålig men sedan kommer en våg av balanserad citrussyra, komplexitet, sten och en blyg pikant beska. Eftersmaken är lååång, syrlig och ytterst läppsmackande.

BattenfeldSpanier Frauenberg Riesling GG 2013 (köpt via Atomwine för 349 dkk) känns fortfarande rasande ung men till skillnad från direkt efter plopp går det utmärkt att dricka nu. Det här kommer med största sannolikhet skänka massor av glädje i många år framöver, känns dumt att inte hoppa på det biodynamiska BattenfeldSpanier tåget, vem vet vart den här turen slutar.

Tills nästa gång. Tänk att det ska gå så fort när man är ledig...

5 kommentarer:

 1. Intressant. Gillade verkligen BattenfeldSpanier som var med i Vinlådan. Såg också att det fanns några via Delinat. (Har inte provat att beställa från Delinat.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade den också, den här spelar dock i en helt annan division. Har ej heller provat att beställa genom Delinat, verkar som att man måste beställa sex-pack av varje. Lite trist om man vill blanda lådorna kan jag tycka.

   Radera
 2. Anade att det var en annan division med tanke på priset. Tror inte man måste beställa sexpack på Delinat. Finns alternativet "enskild flaska". De kunde dock vara lite tydligare hur allt går till.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om Atomwine. Nu ligger Frauenberg Riesling GG på 249 dkk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det, har dock inte provat 2011:an som reas ut men till det priset känns det dumt att inte köpa :)

   Radera