Håll till godo:
- Kaffe, bryggt med Hario och dopp.
- Larssons potatischips, löjrom från kalix och vispad syrad grädde med en skvätt citron.
Henriot Souverain Brut N.V. Magnum
- Gratinerade ostron,
Henriot Souverain Brut N.V Magnum och Roederer Brut Prenimer N.V. - Matlagningsvin, lite i mat och mer i strupe
Roagna Langhe Bianco 2009 och Nikolaihof Riesling Steinriesler 1999 - Trattkantarellrisotto, smörstekta kantareller och lammkorvskrisp från Diléns.
Cordero di Montezemolo Barolo Monfalletto 1981 och Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy Barbaresco Martinenga 1981 - Hushållsost 3 år, hushållsost 1 år, gräddost 3 år, mer lokalstoppad korv, Taralli, Aceto Balsamico, Intini Olivolja, Körsbärsmarmelad, fikonmarmelad och lite annat som skafferiet kunde uppbringa.
Marqués de Cáceres Rioja Gran Reserva 1981 och Faustino Rioja Gran Reserva I 1981 - Äppelmandelkaka
Moulin Touchais Coteaux du Layon 1981 - Chokladkaka med chokladfudgetopping och pinjenötter
Caol Ila 1981 och Armagnac Ténarèze 1980 - Dagenefterpizza, recept hittas här.
Ser gott och intressant ut! Och hur var vinerna från detta klena år då...? :-)
SvaraRaderaFrån ett något suddigt minne :) Alla var friska, italienarna var aningen klena, bättre doft än smak, dock rena och eleganta utan för mycket undervegetation. Spanjorerna glänste desto mer, Markisen var helt utan trötthetstecken, riktigt tjusigt sirligt elegant. Håller fortfarande Montecillo SP 81 som den bästa, hittills, jag smakat från detta klena år. Ja just, Moulin T var riktigt bra, inga trötthetstecken och ytterst balanserat, kanske inte den bästa intensiteten och komplexiteten.
RaderaEn sak är säker dock, jag fick absolut blodad tand när det kommer till äldre italienare, men det behöver jag kanske inte säga till dig ;). Dessutom var alla vinerna mer eller mindre friska, vilket i sig måste betecknas som en bedrift.
Du är på en "slippery slope" om du börjat gilla viner med ålder....:-) Jag vet...
RaderaVackert skrivet, David! :-)
SvaraRaderaTack Ulf :)
Radera