Sidor

måndag 2 juli 2012

Keller Von der Fels 2011. Vissa saker är sig lik..

Verkar riktigt lovande
Favorit i nytappning, Keller Von der Fels är den buteljering som det finns flest årgångar av i min källare, vilket i och för sig inte säger särskilt mycket. Meen pris-kvalitet under årens lopp har varit närmast oslagbart och sanna mina ord om den inte blir bättre och bättre. Nu är det 2011 års tappning som gäller ( köpt hos Atomwine för 167 kr ), dags för showdown.

Stenigt värre
Hmmm, fräsh, ungdomlig, fläder, gråpäron, citrus och sval föredömlig mineral. Vilken fröjdefull doft, lätt som en fjäder men tyngd som en elefant.

Munkänslan är frisk, syrlig med en lätt porlande känsla. Frukten är kliniskt ren, citrus, fläder, päron omgärdat av ett svårforcerat stenparti. Ungt så inninorden men fasiken va fokuserat och benhårt uttrycket är. Med mer tid och värme blir de stenigare inslagen mer framträdande, känslan rundare och allt blir mer generöst.

Avslutet attackerar med mer überredig syra, frisk prolande frukt och mer stenig mineral känsla. Möjligen något rumphuggen eftersmak. (91-92p)

Vete katten om detta inte är den mest okompromisslösa VdF hittills, maken till rent elexir var det längesedan jag slöjde runt i munnen. Här råder det dessutom ingen tvekan om att det behövs lite mer tid i ryggläge för att lugna ner de unga nästinpå utanpåliggande nerverna. Det här bådar minst sagt gott för de tyngre GG tappningarna.
Sommaren kommer och går
Tänka sig, det behövdes bara en skrikig natt för att bli påmind om att spädbarn tar bra mycket mer plats än storleken gör gällande.

Tills nästa gång. Idag kommer tumlaren, lär behövas om torkvädret fortsätter som nu...

3 kommentarer:

 1. Ah, trevligt! Kul att den levererar! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, fick precis veta att Keller har gjort en "special" tappning för Atomwine. Är det säkert att du inte ska vara med på en beställning ;).

   Radera
 2. Hehe, det är ju frestande! :-)

  SvaraRadera