Sidor

onsdag 13 december 2017

Val di Suga Brunello di Montalcino 2012

Plopp..Lacknafta, läder, elegant sirlig solmogen röd frukt, lite åt kokta tomater. En intagande eterisk upplevelse som känns förvånansvärt mogen för att vara en 2012:a. Munkänslan är varmfruktig och fullmatad med lättare topptoner av läder, kryddor och balsamico. Syran finns där för att balansera upp och helheten är helgjuten med en kombination av slank lätthet och sömlös komplex tyngd. Avslutet är torrt utan att bli träigt och lämnar kvar en lång varmfruktig eftersmak. Minst sagt en lovande start och som sagt, en av de mer tillgängliga Brunellos 2012 från start.

Joråsåatt, nog har det hänt en del på några timmar. Helheten är mer homogen, lite av det spritiga är bortvädrat, frukten värmer fortfarande med en skön solig känsla och det har smugit sig på ett litet mörker. Fortfarande lite ungbusigt, slankt och gott som tusan. Nu börjar jag skönja ljusare framtidsutsikter. Behåll gärna den här slanka men varma tonen då stämmer vi träff igen om något år.

Dra på trissor. Det det ska vara en första för allt. Det här är första gången som en påhälsning dag 2 inte har lyft en 12:a Brunello. Här har vi krypit in i skalet igen. Lite tunnare, syrligare och allmänt tjurigare. Trots det finns det något lovande, varmt, komplext som känns lite oförlöst. Summa summarum, idag - drick direkt med lite luft eller glöm bort något år...

Tills nästa gång. Får det lov att vara lov, jatack!...

RP 91
WS 93
JS 90
MP 89 (Plopp)
MP 91+ (Dag 1)
MP 88? (Dag 2)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar