onsdag 29 augusti 2012

Kvällsfika med det gottaste av det gottaste. Frisk är det bästa med att vara sjuk..

Fika bör man annars hmf..
Sjuk, håglös, trött och allmänt hopplös. Får hoppas att det går över lika fort som det kom, annars är det synd om mig, påriktigt! Aja så illa är det väl inte, jag kan fortfarande minnas en riktig go kvällsfika jag satt i mig härom kvällen.

Kvällsfika med det gottaste av det gottaste.

  • I glas riesling, företrädesvis A Christmann Königsbacher Ölberg Riesling Trocken 2008. Vinet som bara fortsatte att leverera ända in i förkylningens dimma. Men det funkar nog med de flesta drickbara sorter. 
  • Smörstekta kantareller. Kökschefen påminde mig om att det går bäst om man steker bort all vätska först innan du klickar i smör, hm eller rent av ankfett. Annars blir de ju kokade, döh.
  • Salchichón, mild kryddad. Ju starkare desto halvtorrare riesling.
  • Parmesan, i detta fall Vacche Rosse. Finns det någon annan ;)
  Rör ihop allt i en skål och sleva in, gör mycket för det försvinner i ett rasande tempo.

Barnens bestick funkar bra
Tills nästa gång. Nu känner jag lite mer hopp, fast bara liite...

Pst. Tack igen till Fredrik G, hade inte kommit på att dra korken ur min Christmann annars.

4 kommentarer:

  1. Ankfett till kantarellerna, förstås! Krya på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstås :) Lätt å glömma att det faktiskt går att steka det mesta. Tack för omtanken.

      Radera
  2. Hej
    Det ser jo ganske dejligt ud, men ønsker dig god bedring.
    ps..mon lidt god oliven olie, have været godt at dryppe over ?

    Flemming

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det var riktigt smaskigt, och tack för omtanken.

      Jamen det är klart, tyckte väl att det var något som saknades, nästa gång får det bli några droppar. Tack

      Radera