lördag 7 februari 2009

I Castei Rispasso 2005. Kallt ute, men inne finns en värmade Italienare..


Del 1
Ikväll väntar chili och ingefärskryddade revbenssjäll. Marinaden är lika enkel som god, Honung, chilisås och soja, en deciliter av varje för varje 7-800 g kött. Detta får ligga över natten tillsammans med färsk ingefära, för att på kvällen gifta sig i 175 grader ca 30-40 min. Till detta ska vi prova en Italiensk Rispasso. En Valpolicella med en krydda av Amarone. I Castei Rispasso 2005 (nr 22409, 117 kr) drar lite åt det alkoholstinna murriga hållet. Läder, ek och lite torkad frukt trängs i luftgångarna. Smaken är mer solmogna röda bär, körsbär med små hintar av svartavinbär med en aningen jordgubb i avslutet som övergår i en framträdande ton av torkad frukt, russin och fikon. Sött men ändock en viss syra. Eftersmaken är kort, i allt en trevlig bekantskap dock lite intetsägande. Ska bli intressant att se vilket sällskap det är till maten.

Fortssättning följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar