Hoppas verkligen att det underbara vädret håller i sig, inget som en påsk full av sol. Något annat som kan förgylla den välförkänta ledighet som påsken innebär är välkomponerade måltider. Tyvärr brukar tyngdpunkkten under högtider i min familj ligga i kvantitet, inte det att kvaliteten är dålig utan snarare att det är svårt att urskilja något i den matdimma som brukar råda. I år finns det dock en chans att dimman lättar. Vi får besök av nära vänner vilket innebär att ätandet styrs upp av oss och inte våra familjer. Detta i sin tur innebär flerrättersmiddagar med tillhörande dryck istället för matfrossa och något att skölja ner maten med. Detta innebär också att jag har ett angenämt problem, nämligen vad vi ska äta och framförallt vad vi ska dricka till.
Såhär lyder mina nuvarande resonemang:
Blandade smårätter av fisk alá "smörgåsbord" - Oppigårds Spring Ale (nr 1498, 16.80 kr) alt Blåkulla (nr 1395, 23.50 kr)
Baconinlindad kalkonstek med rotgrönsaker och modifierad aioli - Château Mont-Redon Lirac 2006 ( nr 74814 BS, 128 kr) alt Côtes du Rhône (nr 2011, 99 kr)
Lammstek stoppad med vitlök och örter tillbehör? - Jacobsdal Pinotage (nr 22055, 110 kr) alt Raimat Cabernet Sauvignon (nr 12762, 95 kr)
Parmesan - A Amarone 2004 (nr 12343, 97 kr halvflaska)
Blåmögel - Château du Juge 2005 (nr 4197, 75 kr)
Till nästa gång, Vi får se vad som bjuds...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar