|
Grillat är grejen |
Vi åt och drack lite annat i helgen också. Grillat är grymt gott, frågan är om det inte är ännu godare när man slipper ansvara för rök och eld. Måste säga, trots att jag varit skeptisk, att gasolen klarade av uppgiften med bravur. För att inte tala om hur fort och smärtfritt hela proceduren var, extra välkommet när barnantalet överstiger de vuxna.
|
Dricksglas deluxe |
Det är bara att kapitulera, gott vin smakar gott i dricksglas också. Svårast är nog att få häng på doften i
Artisan Halbturn red 2008 (gåva, finns hos
handlavin.se för 259 kr) med nog är det en del ek och mustig frukt. Detta går igen i smaken men som så många andra fina exempel från Österrike har det en skön balanserande syra, ren silkighet och angenäm lång eftersmak. (89-90p)
|
Bland saxar och köpebea |
Just denna variant känns relativt modern, generös och inställsam trots sitt inhemska uttryck vilket verkligen inte skadade till kvällens grillade kompott. Vin, mat och sällskap bildade treenighet av bästa sort.
Artisan wines har seglat upp som en given producent att hålla koll på i fortsättningen och de båda Halbturn varianterna är två mycket välgjorda och ytterst trevliga viner, där den
vita är strået vassare i min gom.
Tills nästa gång. Tack ännu en gång för allt, hoppas vi slipper det sista...
Bara att hålla med, riktigt trevligt vin :)
SvaraRaderaJa, du var ju bra mycket tidigare med att konstatera det. Tack, om jag inte sagt det, för att du banat väg in i Österrike. Hade nog tagit ännu längre tid om inte du visat vägen.
Radera