Vin och ost, ibland är det enkelt. |
Sedan var det lusten kring vin och allt vad det innebär, äsch bara att konstatera att det går upp och ner. Oavsett vilket kan jag inte ignorera en klar uppmaning från ostkillen, när han slänger ut ett kombotips gör man bäst i att lyssna. Vin från Jura och ost likaså, undrar hur det ter sig.
Stor något sötaktig doft med oxidativa inslag, ok det luktar som sherry men fräshare. Aningen nötter och gula äpplen, lite citrus och mandlar. What the heck, I like. Det är inte som något annat vitt som jag sniffat på men gott, personligt och med en smygande fräschör.
Men oj vad är det jag har i munnen, först känns det lent, fylligt sedan sätter smakerna in. Nötter, syrlig citrus, gula russin, mogna äpplen och lite gammalt läder. Avslutet är något av en syrakick och nästan lite småbittert med tanninliknande drag fast utan strävhet.
Eftersmaken är lång, len och harmonisk med honungsmelon och lite ätvindruvor förutom nötigheten.
Mums, det här gillar jag. Vad häftigt att uttrycken kan vara så mångfaciterade och ändå inte kännas obekvämt spretigt. Ok, det är inget jag dricker varje dag men någon gång då och då absolut. (89-90p)
Vad som verkligen förgyllde var kombinationen med ost, i mitt fall Gruyére, här finns verkligen potential att choka och förundra din omgivning och om de inte gillar så får du allt det goa själv.
Egentid |
Tills nästa gång. Får se när nästa lugna stund infinner sig...
Kul att du gillade :)
SvaraRadera..du menar ost- och vinkväll ;)
Haha, jo de var finfina grejjor.
SvaraRaderaOch jo, när du snackar ost kan jag tänka mig omvänt, men bara då ;)
Ja, det var finfint beskrivet (o ett bra ostfoto glömde jag säga), men denna där flaskan finns väl inte på ett vanligt SB?
SvaraRaderaJomenvist finns det på SB, har lagt till länk nu.
SvaraRaderaoch tack, man gör sitt bästa :)
Jaha, det var den jag letade efter... kände inte igen etiketten.
SvaraRaderaDu får alltid till så sjukt snygga foton, hur bär du dig åt?
SvaraRaderaTack för beröm, det värmer.
SvaraRaderaHm, hur jag bär mig åt? Det viktigaste är ljust, tar nästan alltid en spotmätning på det det jag vill ska vara framträdande sedan komponerar jag om. Sytemkamera, Raw, bra skärpa och objektiv med lågt bländartal. Har nästan alltid ett fast 50 på min glugg, billigt och bra. Sedan är det bara att pröva sig fram.
Tack ännu en gång för beröm, hoppas att det var till lite hjälp.
Mvh David
Så, nu verkar blogger ha vaknat igen! Jag upptäkte Juraviner för sex-sju år sedan och det var löv at first sight. Leta efter Chateau-Chalon om du vill utforska mer! :-) Ha det gott! /Ulf
SvaraRaderaTack för tips Ulf. Som du märker ligger jag lite efter med obskyra vinsorter men jag jobbar frenetiskt på att komma ikapp ;).. Hade gött själv
SvaraRadera