Sidor

lördag 10 september 2011

En bra start på helgen..

Inget vin men däremot en cuvée i glaset.
Uppstigning 05:15, efter lite kvällssuddning, var mer än lovligt segt. Men skam den som gräver ner sig i eländet. Fram med våffeljärnet, värm upp mixern nu ska vi laga frukost. Resultatet blev Grahamsvåfflor med färskfruktsmootie och kaffe. Vad mer behövs för en toppenstart på en toppenhelg. Trevlig helg allihop.

Recept Grahamsvåfflor (grundrecept är från Ica)
125 g smör, alltid smör. Idag blev det extra saltat.
2 dl mjölk, idag blev det grön. Ok vi har nog alltid grön hemma när jag tänker efter.
2 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl, här kommer min genialiska ändringar från grundreceptet. Blir lite matigare  och lite mindre efterrättskänsla.
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl isande kallt vatten.

Smält smör och låt svalna (allt kallt för att smeten inte ska börja jäsa antar jag). Rör ihop mjölk, ägg, mjölsorter och bakpulver. Sist rör du ner smör och vatten. Låt gärna stå och dra, vilket var lite av en omöjlighet imorse. Gick lika bra för det.

Färskfruktsmootie
Idag blev det banan, jordgubbar och persikor. Ner med mjölk och créme fraiche (ok, vän av ordning kanske skulle säga andra mejeriprodukter men här är det fullfetsvarianterna som gäller). Mixa och njut.

Kombon var lika mumsig som uppskattad.

Tills nästa gång. Iväg på nya äventyr, avspark utlovas...

3 kommentarer:

  1. Hahaha, låter som en skön morgon! Nu blire strax räkmacka på NK. Ha det gott! :-) /Ulf

    SvaraRadera
  2. Sitter på jobbet och blir.....HUNGRIG! Tack för detta :-(

    SvaraRadera
  3. Haha, låter som att din förmiddag var en enda lång räkmacka ;)..

    Roligt att kunna fresta någon, antar att det inte blev våfflor när du väl kom hem. Blir mer pengar till att köpa vin för nu när du jobbar en lördag ;)...

    SvaraRadera