fredag 12 mars 2010

Raimat Abadia Blanc de Blancs 2008. Matlagningsvin 1.1


Nästa skvätt i grytan står Raimat Abadia Blanc de Blancs 2008 (nr 2725) för. Raimat har med hjälp av vår egna Master of Wine, Ulf Sjödin, lanserat en rad vinösa lektioner och en virtuell provning. Jag lämnar det till var och en att bedöma underhållningsvärdet, tycker överlag att Raimats viner är välgjorda men kanske inte så himlastormande som beskrivningarna påvisar.

Efter en öppnad dag i kylskåpet bjuder vinet först upp till dans i näsan, kolsyreaktigt är det första intycket något som bekräftar den lätta pysningen när jag skruvade av kapsylen. När det har lagt sig lämnas en frisk lätt tropisk frukt med en svag citrustvist och ett stänk gurkvatten. Det hela ger ett friskt läskande intryck med en liten unken underton. Smaken är desto anonymare, ett svalt läskande lättvin med en tropisk blommig touch där den grapeliknande kryddan övergår i beskhet. Eftersmaken är hyfsat lång med päron och en citrustvist. Nej inget att gå igång på men min korvstråganoff blev riktigt god.

Tills nästa gång. Ibland är vin bättre i maten än till maten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar