söndag 15 mars 2009

Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge 2006, En lättviktare..

Ja så då var helgen slut igen. För att inte bli allt för deprimerad försöker jag inte tänka på hur fort tiden går utan istället fokuserar jag på nuet. Just nu sitter jag och äter efterrätten, två timmar efter dagens middag. Middagen bestod av råstekt potatis, citron och vitlöksgnuggade kycklingfiléer samt harricot verts med eftervärmda plommon tomater. En mycket lyckad kombination som lyftes med dagens vin som var Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge 2006 (nr 5283, 109 kr). Det var längesedan det var ett lättare vin på menyn, det blir ju lätt så när det är kallt och trist ute. Så för att fira årets första våraktiga dag slingrade sig sötfruktig rödmogna bär (jordgubb och svartvinbär) ur våra Orrefors Primeur. Smaken tod vid med en läskande syra som gifte sig med maten. Det hela avslutades med en torr solmogen eftersmak som gav mersmak. Detta är ett vin som mer än gärna får återkomman en sen sommarkväll när det vankas något lättare vid grillen.

Ja just ja, efterrätten: Glass, nötter, maräng och chokladsås. Enkelt men underbart.

Tills nästa gång, ytterliggare en smak rikare...

Ps. Efter några dagar i flaskan hade vinet fått en mycket angenäm rundare ton. Dessutom kan tilläggas att sällskapet ifrom av både grillad kyckling och Mousakka var högst angnäm. En stark rekommendation om man vill ha ett matpassande lätt vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar