Sidor

lördag 11 augusti 2012

Bulgur- och quinoakaka. En spinnoff på wctc-Fredriks volley..

Ja jag vet, inte metall i teflon
Jag fick en passning med ett grymt vardagsrecept av ost-Fredrik, jag kokade ett lass med bulgur och quinoa, ja menar hur ska man veta om det är förta gången på hur länge som helst man gör någe dyligt. Läsa på förpackningen är fusk. In i kylen och invänta dom, ut kom Bulgur- och quinoakaka.

Svårt med exakta proportioner men följande hände:
Stekte på lite bacon, gärna mycket fett, i med bulgur och quinoablandning stek ett bra tag. Någon tesked stark Ajvar (nu Podravka varianten) avsluta med Créme Fraïche och platta till. Toppa med lämplig ört och låt stå en aning. Klart. Funkar precis som den är eller som tillbehör till något annat du har i kylen.

Nästa år måste vi odla fler kryddväxter
Tills nästa gång. Denna gång hade vi inte en enda grönsak till, äsch vi äter ju grönsaker jämt sa frun...

Pst. Funkar absolut till..
Hmmm

4 kommentarer:

  1. Det är inte dumt med rester :) Det var veteöl det där ovan eller var läste jag det?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte dumt alls! Haha, jepp veteöl, du måste vara synsk ;)

      Radera
  2. Podravkas ajvar innehåller nästan bara grönsaker. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att höra :), och jo det var bra skillnad i smak också..

      Radera